Sara Leemans & Jolijne Viergever


Sara Leemans & Jolijne Viergever

presenteren een voorstelling met gedichten over de natuur van o.a. Rutger Kopland, Gerrit Achterberg en Liselore Gerritsen. ‘Mijn nest zit mij te wijd’ gaat over de ware aard van de dichter. Over merels, duiven, adelaars en een troostvogel. Over vrienden, afscheid en een weerzien. Ontroerend, spannend en soms ook ronduit hilarisch. Sara zingt en vertelt, Jolijne draagt voor en bespeelt de harp.

Hebben wij in Nederland nog natuur? En hoe ziet die eruit in gedichten? Sommigen fluisteren: de poëzie is als de ongerepte natuur van de literatuur. Daar waar de bomen en planten hun gang mogen gaan, vogels en bijen vrij kunnen vliegen. Jolijne en Sara doken de boeken in en deden de ene spectaculaire vondst na de andere.

Sara Leemans is sopraan, singer-songwriter en theatermaker. Ze behaalde haar bachelor klassieke zang aan Codarts, waar ze studeerde bij o.a. Roberta Alexander. Momenteel wordt ze gecoacht door Hanneke de Wit.

De afgelopen jaren werkte Sara samen met verschillende gerenommeerde ensembles en musici en ook met andere kunstdisciplines. Ze treedt o.a. op met ‘Vanavond bij jou?’ onder regie van Herman van Veen.

Jolijne Viergever groeide op met boeken, muziek en techniek. Op jonge leeftijd raakte ze betoverd door de harp en volgde lessen. Ze werd aangenomen op het conservatorium maar koos toch voor een technische studie in Delft.
Na jarenlang werkzaam geweest te zijn als projectmanager, is Jolijne sinds 2018 verbonden aan het Herman van Veen Arts Center, waar ze tweewekelijks een voorstelling speelt en onder meer natuurrondleidingen geeft. Daarnaast schrijft en speelt ze eigen materiaal en treedt ze op als verhalenverteller met de harp.